Cum Investim?

Cum Investim? 2018-06-02T15:41:34+00:00

Strategia investiţională a companiei noastre presupune expunerea pe următoarele instrumente şi proiecte investiţionale:

 1. Pre-money, respectiv finananţarea unor idei inovative, creative dezvoltate de tineri antreprenori, freelanceri sau echipe de tineri care lucrează la dezvoltarea unor concepte noi de produse şi servicii (versiunnea Beta) . Investim capital şi resurse în idei şi proiecte start-up, alături de tineri antreprenori dedicaţi şi pasionaţi de ceea ce fac, care cred cu tărie în antreprenoriat, în independenţa financiară. Urmărim cu precădere domeniile: IT, Digital business, Fintech, E-commerce, Health.
 1. Seed Capital, respectiv investiţii în startup-uri încă din faza incipientă a afacerii (early stage funding), împreună cu suportul activ oferit în zona de dezvoltare, network, parteneriate strategice, sindicalizare runde de invesiţii, business planing şi mentorat în business oferit fondatorilor. În acest tip de investiţii avem un profil de investitor activ, impliându-ne în business development, fructificând astfel experienţa de peste 15 ani în business planning, project financing, planificare strategică, pieţe financiare.
 1. Investiţii financiare în acţiuni ale unor companii listate la Bursă, atât pe pe piaţa internă cât şi pe piaţa externă. Preferăm companii cu capitalizari relativ reduse, subevaluate din punct de vedere fundamental, expuse cu precădere în industrii cu potential de creştere ridicat. Urmărim sindicalizări şi cu alţi investitori cu profil similar în acest tip de proiecte. Aducem un aport consistent în zona de market research şi analiză fundamentală a companiilor listate monitorizate.
 1. Investiţii financiare în acţiuni ale unor companii nelistate de tipul “small growing companies” aflate în perioada de prelistare la bursă. Putem oferi suport în vederea pregătirii pentru listare.
 1. Investiţii financiare în instrumente financiare cu venit fix (titluri de stat, certificate de depozit, obligaţiuni municipale şi corporatiste).
 1. Investiţii alernative (real estate, aur).
 1. Investiţii în alte tipologii de proiecte solide, pe termen lung, care pot genera venituri pasive identificate clar, reglementate.

Cum investim?

Cum investim?

Câţiva paşi pe care propunem să-i parcurgem împreună cu iniţiatorul (ii) unei investiţii:

 • Step 0: Primul contact. Investment Opportunity → Exchange date contact

 • Step 1: Transmiterea oportunităţii de investiţii către noi via email florin.pop@primainvest.ro  (Teaser/Pitch Deck/Business Plan) → Obţinerea informaţiilor despre oportunitate.

 • Step 2: Analiza preliminară a oportunităţii → Interes pentru investiţie (preliminar), respectiv premise pentru continuarea discuţiilor

 • Step 3: Întălinirea preliminară cu iniţiatorul oportunităţii → Clarificarea / Detalierea contextului investiţiei

 • Step 4: Feedback Primainvest → Exprimare interes pentru investiţie

 • Step 5: Due Dilligence, Analiza de fezabilitate a ideii de business/investiţionale şi analiza de piaţă → Livrabile care fundamentează iniţierea investiţiei

 • Step 6: Planificarea afacerii şi stabilirea strategiei de business împreună cu iniţiatorul. Aranjamente juridice şi organizatorice. → Livrabile care fundamentează iniţierea parteneriatului de business/investment

 • Step 7: Negocierea finală si semnarea acordului de parteneriat/investment

 • Step 8: Realizarea propriu-zisă a investiţiei

 • Step 9: Monitorizare şi suport în etapa activă a investiţiei (ex. Faza operaţională în cazul investiţiilor in startups)

Ready to talk?

Let’s Talk